miercuri, 15 iunie 2011

Surprinzator si unic, specific romanesc: Anul acesta are numai...fiti foarte atenti!!...numai 3 zile

Nu stiu cum se intampla pe la altii, in ceea ce priveste festivalurile si concertele, dar se pare ca pe la noi e altfel. Cineva zicea ca America e tara tuturor posibilitatilor, dar se pare ca s-a inselat amarnic. In tara in care manelistii prospera, caci Uniunea Europeana ne arata cu degetul, cum ca nu ne-am iubi minoritatile, in care preturile sunt comparabile cu cele din Marea Britanie, in care artistii isi permit sa cante pe stadioane cu pozitiv - vezi concertul Madonna din 2009, uite ca la noi anul are numai 3 zile.

Este fenomenal si in acelasi timp unic, dar e adevarat. Sunt curios daca va prindeti la ce ma refer...Nimic? Sa va dau un indiciu? Luna Iulie 2011 va spune ceva? Inca nu va-ti prins? Hai sa va dau alt indiciu: 1-3 iulie 2011? Daca nu va-ti prins, o sa spun eu despre ce e vorba. In mai sus amintita perioada, in Bucuresti si zonele inconjuratoare avem 3 evenimente majore si care, fiecare dintre ele, are darul de a atrage enorme mase de oameni. Care sunt acestea?

Pai e simplu: 1-3 iulie 2011 - ROCK THE CITY @ ROMEXPO, Bucuresti
1-3 iulie 2011 - BESTFEST CAMP @ Pipera Tunari Camp, Bucuresti
2 iulie 2011 - Jamiroquai @ Plaja H2O, Mamaia

Pe scurt, se pare ca pentru unii, anul are numai 3 zile. Daca am avea parte de niste evenimente mai mici, asa, de cartier, am zice: Hai lasa, ca ne strecuram noi! Dar asa, ce naiba sa mai faci?

Daca ai banul pe tine iti iei bilete la toate trei si vezi numai trupele preferate, dar nici asa nu e o solutie, caci ajungi sa te damblagesti la cap si sa pici pe jos de oboseala, dupa ce ai facut un tur de 3 zile intre 2 festivaluri si un concert la mare. Ce te faci atunci cand chiar vrei sa le vezi pe toate? Caci la toate aceste evenimente ai ceva de vazut, in fiecare zi este cate o trupa pe care poate nu o sa o mai vezi niciodata, cum ar fi Judas Priest, Whitesnake. Nu zic, The Prodigy au tot venit pe la noi, dar chiar si asa, tot merita sa ii vezi de fiecare data cand ai ocazia, caci show-ul lor te face sa iti iesi din minti cum poate nu ai avut vreodata ocazia. Deci vezi Prodigy in prima zi de Rock the City, fugi apoi a doua zi la mare pentru Jamiroquai si apoi te intorci fuguta la BestFest Camp ca sa ii vezi pe Pendulum live si apoi te declari multumit.

Pare o solutie, asta asa, ca sa zici ca ai bifat evenimentul si apoi ai trecut la altceva. Dar un festival este mai mult decat muzica. Mai ales ca ambele evenimente, atat Rock the City cat si BestFest Camp anunta o serie de atractii care mai de care mai interesante.

Sunt curios cum va fi cu incasarile anul acesta, mai ales ca suntem in an de criza si toata lumea se va duce acolo unde considera ca are mai multe de vazut. Prevad o multime de bilete de o zi si mult mai putine abonamente, caci mai toti vor vrea sa se duca la ambele, daca nu la toate trei evenimentele. Si sa nu uitam...anul acesta ne viziteaza Bon Jovi, la o saptamana dupa ce aceasta mare vanzoleala se va fi terminat. Cum naiba sa te imparti? Nu stiu coane, dar parca istorioara asta nu prea e una din cele fericite. Un festival pe luna sau chiar la doua luni poate fi mai usor de inghitit, dar 2 festivaluri mari cu nume si mai mari pe frontispiciu, in aceeasi perioada, plus un artist de talia lui Jamiroquai la mare, tot atunci, sunt mult prea greu de inghitit.

Si apropos de festivaluri si concerte, ca tot veni vorba. Daca va numarati printre organizatorii de evenimente, gen festivaluri si concerte: este un anumit fotograf, pe nume Filip Silviu, care are prostul obicei de a-si face acreditare la evenimente, folosindu-se de numele meu sau de cel de FestivalPhoto.net. Daca se intampla acest lucru, va rog frumos sa ii refuzati acea cerere, caci acesta nu are dreptul de a se folosi de numele meu sau de cel de FestivalPhoto.net, nefiind vreun reprezentant nici al meu, dar nici al FestivalPhoto.net. Am patit asta la concertul Scorpions, unde acesta si-a facut acreditare spunand ca este si el de la revista lui Vlad Ionut Piriu...Si nu si-a facut numai lui, dar si intregii familii!!! Sa tot mergi asa la concerte, nu? Moca! A.. si nu a figurat pe lista numai din partea mea, ci si din partea Jurnalului National, tot fara sa fi avut vreo legatura cu acesta. Cat de prost si nesimtit sa fii, mai Filip?

Vlad Piriu

The BeatFUCKER - The Party Rocker

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu